søndag 31. oktober 2010

Snart åpner Eplamarkedet...

Om ikke lenge åpner dette som står på plakaten her... Spennende!

lørdag 30. oktober 2010

Lage fotostudio selv er kanskje mulig


Da er jeg i gang! Her har jeg hengt opp en hvit duk i bakgrunnen, og så har jeg plassert en byggelampe til høgre og en fotolampe til venstre. Stativet til kameraet er satt midt mellom lampene.

Jeg skulle gjerne hatt noe mer her også, men jeg skal teste med dette først.  Neste post er å finne ut hvilke innstillinger kameraet skal ha til alt dette lyset! Jeg tar gjerne i mot tips om det er noen der ute som kan mer enn meg om slikt!

torsdag 28. oktober 2010

Sånn i det daglige...

Akkurat nå er det foreldresamtaler som er i fokus... I tillegg er jeg øvingslærer. Det tar mye tid, gitt! Håper å få til en babyjakke i helgen som kommer. Det er nemlig barnedåp om 14 dager!

I morra skal jeg teste hjemmefotostudio... DET blir spennende, det!

tirsdag 26. oktober 2010

Lage mønstre fra en ide eller et bilde

Jeg har alltid hatt sansen for å lage noe ut av det jeg finner eller ser, slik som rallaren i et tidligere innlegg her. Mange av mine strikkemønstre er inspirert av det jeg møter på mange områder.

For noen år siden fikk jeg et spørsmål om å lage noe som kunne selges som gaveartikler i butikken ved Heddal stavkirke. Det var laget et design på en jakke som ble brukt av de som jobber som guider, men dette fikk ikke jeg til å fungere. Dette har med maskesprang å gjøre. En kan ikke ha stort mer enn 8-9 før det blir "krise" i et plagg.

Da fikk jeg tak i denne skissen av lederen for guidene:


Min "løsning" på dette motivet ser slik ut:






mandag 25. oktober 2010

Fins det sunne kaker? Gulrotkake med sammalt hvete.

Det gjør vel egentlig ikke det, men jeg bakte gulrotkake sist uke.

Ernæringsfysiologen skriver om denne kaka at dette er den sunneste av gulrotkake han har vært borti. Lite, men sunt fett, lite sukker + at det er sammalt mel i stedet for hvetemel. Spis med god samvittighet!

GULROTKAKE
60g sukker
2 egg
50 g smeltet lettmargarin
2 ts vaniljesukker (jeg hadde ikke!)
200 g fin, sammalt hvete
1 ts kanel
1 ts natron
½ ts salt
ca 250 g revet gulrot
200 g knust ananas eller revne epler

Stekes på 180° i 30 minutter.

Egg og sukker piskes til eggedosis. Rør inn resten av ingrediensene. Hell røren i en form på 22 cm i diameter. 1/16 del av kaken tilsvarer 143 kcal.

GOD APPETITT!

søndag 24. oktober 2010

Proteinbrød oppskrift

Denne skal testes. I oppskrifta står det at denne skal være ypperlig for alle med diabetes, insulinresidens eller for slankere. Jeg for min del, er nysgjerrig på smaken...

4 egg
½ boks kesam (surmelk?)
1½ ts bakepulver
45 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
4 ss knust linfrø
60 g kruskakli (kan byttes med havrekli)
3 ss olje

Stekes ved 180°C i 55-60 min. på nederste rille.

Knus solsikkefrøene med klubbe. Visp eggene lett og bland inn kesam. Bland inn de tørre ingrediensene. Deigen skal bli som en tykk røre...

Dette skal gi 2 karbohydrater  pr skive og er da samtidig fiberrikt og godt... Kan oppbevares i kjøleskap.

lørdag 23. oktober 2010

Mat som forbrenner fett




Siden jeg er inne på dette med lavkarbo om dagen, kan jeg skrive litt om gårsdagens bokkjøp. Den er skrevet av Caroline M Shreeve. Det er jo flere som holder på med samme tema og mest kjent er vel Fedon Lindberg - i allefall her i Norge. Atkins er en annen.

Omtalen fra forlaget sier:
Spis deg slank på 14 dager! Denne boken gir deg menyer og dietter som inneholder matvarer og måltider som faktisk bidrar til å forbrenne fett. Forfatteren lover vektreduksjon på 2.5-3 kg i uken. Hun gir dessuten gode råd om hvordan øke forbrenningen uten kaloritelling.

Ikke vet jeg, men boka var ikke dyr og det står mye fint der. I allefall er det inspirasjon til den som skal lage denne maten...

torsdag 21. oktober 2010

Oppskrift på BRØD med FIBER

Noen kjenner sikkert til Ingers rugbrød. Disse selges stort sett over hele landet. Jeg har aldri kjøpt slike fordi jeg vanligvis baker brød selv.

Denne oppskrifta har jeg testet:

2 l vann
75 g gjær ( jeg brukte 2 pk tørrgjær)
1,3 kg fin sammalt hvete (jeg brukte grov, men må teste fint)
200 g fin sammalt rug
200 g hvete helkorn
2 ts salt
9 dl kruskakli
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Steking:
220° i 1 time på nederste rille.

Bland alt sammen og elt godt. Jeg har eltemaskin, og lot den gå lenge. Deigen er løs. Hev i 1½-2 timer. Slå deigen ned og hev i 30 min til. "Øs" deigen over i formene. De skal ikke etterheves. Jeg brukte 3 former på 2 l. I oppskrifta står det at en skal bruke 2 former på 1½ l, men, da måtte jeg jo KASTE deig! Ellers er det jo bare å teste...

Håper det smaker!

Jeg delte brødene opp i skiver og har lagt dem i fryseren i passende porsjoner. Det passer best hos oss.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails