torsdag 26. juni 2014

Dyeing yarn/ farging av garn

Dette med å farge superwash garn virket så spennende at jeg bare MÅTTE prøve... Her har jeg rett og slett kjøpt 2 nøster med Trysilgarn fra Europris, nøstet opp med garnvinne og satt i gang!

Først la jeg alt i bløt med 1 kopp eddik og varmt vann slik at alt garnet blei gjennomvått. Dette lå en stund mens jeg ordnet med 6 forskjellige farger på spruteflasker. Fargestoff kan kjøpes hos Spinnvilt. Andre har brukt konditorfarge, te eller andre greier. Her er det bare å teste!

Etter å ha lagt alt utover benken med plast fra Gla'pack (dobbel remse), spruta jeg inn fargene rundt hespelen. Siden jeg ikke ante hvor mye som skulle til, blanda jeg ca 120 ml vann og 1 ml farge pr flaske. Det holdt akkurat rundt! Plasthansker er jo et must her...

Neste trinn i prosessen var å forsikre meg om at all farge kom inn i garnet og så tørke vekk det overflødige med tørkepapir. Deretter pakka jeg plasten godt rundt garnet, la det i en bolle og satte mikrovnen på 1 minutt + 1 minutts pause x 3.

Etterpå måtte det avkjøles før det kunne skylles i varmt vann. Forbausende lite overskuddsfarge!!!

Nå er ikke jeg så tålmodig når jeg prøver nye ting, så jeg venta veldig på at dette skulle tørke... Akkurat det må jeg komme tilbake til...

Hilsen Synnøve
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails