torsdag 21. oktober 2010

Oppskrift på BRØD med FIBER

Noen kjenner sikkert til Ingers rugbrød. Disse selges stort sett over hele landet. Jeg har aldri kjøpt slike fordi jeg vanligvis baker brød selv.

Denne oppskrifta har jeg testet:

2 l vann
75 g gjær ( jeg brukte 2 pk tørrgjær)
1,3 kg fin sammalt hvete (jeg brukte grov, men må teste fint)
200 g fin sammalt rug
200 g hvete helkorn
2 ts salt
9 dl kruskakli
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Steking:
220° i 1 time på nederste rille.

Bland alt sammen og elt godt. Jeg har eltemaskin, og lot den gå lenge. Deigen er løs. Hev i 1½-2 timer. Slå deigen ned og hev i 30 min til. "Øs" deigen over i formene. De skal ikke etterheves. Jeg brukte 3 former på 2 l. I oppskrifta står det at en skal bruke 2 former på 1½ l, men, da måtte jeg jo KASTE deig! Ellers er det jo bare å teste...

Håper det smaker!

Jeg delte brødene opp i skiver og har lagt dem i fryseren i passende porsjoner. Det passer best hos oss.

2 kommentarer:

Tovepia sa...

Dette så godt ut! Jeg er tander på hvetemel, så derfor baker jeg Mimmis knekkebrød og blitt avhengig av dem;) Men denne opskrifta kan jeg prøve meg på, så takk for den!
Hytteliv her, var 7 gr inne da vi kom, nå 26 gr:D
Klem fra meg;)

andemora sa...

Ser ut som et godt brød, men brød med mel hører ikke hjemme i et lavkarbokosthold. Det finnes andre brød som det er mye mindre karbo i, f.eks proteinbrød.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails