fredag 7. desember 2012

Epla - små forelskelser, hver dag...Dette er Eplas logo som nok mange kjenner igjen. Nettstedet startet for 3 år siden og har i dag bortimot 5000 diverse "butikker" under sitt "tak". Jeg har også havna der, men kan ikke skryte av et vanvittig salg, akkurat.


Noen ganger kommer faktisk et av mine produkt på "forsiden". Det er da noen som har satt sammen en form for "ønskeliste" - gjerne etter tema. Denne dagen her, var det vantene mine som ble presentert. Klart jeg liker det! Skulle bare mangle! :-)


Dette paret med leggvarmere drar sin "kos" i posten nå. Det er mange år siden jeg holdt på med dette motivet som fikk navnet "Fele". I høst har jeg bearbeidet motivet på nytt, så da får jeg se hva jeg gjør videre med det. Foreløbig ligger alt på "is".


Nå kommer siste greie her. Jeg har et "enkeltmannsforetak", som det heter og er registrert i Brønnøysundsregistrene. Det betyr at jeg betaler 25 % mva både inn og ut, forutsatt at salget er over kr.63 000 inkl. mva for å være pinlig nøye.

Hvis jeg legger ut en vare på Epla, koster det kr.2,50 pr gang. Det er ikke så mye, men... Hvis varen blir solgt, koster det kr.5,00 + 5 %. I tillegg kommer det et fakturagebyr fra Epla og så koster det vel 4,5 % på PayPal. Hm...

Regnestykket mitt blir da at hvis varen min koster kr.50,00, må jeg trekke fra kr.7,50 først. Deretter % som er kr.2,50 = i alt kr.10.00. Auda, dette blir lite! Så skal staten ha sitt også, så da sitter jeg igjen med 32 kr! Det vil da si at jeg skal dekke materialkost, porto, regnskapsfører, idemakeri, svinn - nei, oi oi oi!


Men, uansett, så er det KREATIVITET jeg er glad i, så da får jeg heller ta det igjen på andre områder. Den saken kan jeg kanskje fortelle om en annen gang!

God helg!
Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails