onsdag 17. november 2010
Sarah Bernard kaker i langpanne...
oppskrift kommer på mandag 22. november... De er nam, nam... Nå er jeg bortreist på messe noen dager...
Etiketter:
Baking
Oppskrift på kringle som smaker helt nydelig!
Snart er det baketid for mange av oss og noen ganger kan det være kjekt med noe som er raskt å lage. Denne kringleoppskriften fikk jeg av min mor en gang, og den er verdt å prøve ut! Smaker "himmelsk"! Noe bilde har jeg dessverre ikke her...
Kringle – ”5-minutters - 2 timer”
400 g hvetemel
50 g melis
200 g margarin
2 dl kald melk
2 egg
50 g gjær (jeg bruker tørrgjær som blandes inn i melet)
Fyll med kva du vil; eplemos, rosiner eller en blanding av sukker og kanel…grovhakka mandler...
Smuldre mel og margarin. Pisk eggene litt med gaffel. Ha i resten av ingrediensene og bland alt raskt sammen. Lag en lang leiv og legg fyllet i midten. Brett godt om hverandre og form som en kringle. Legg alt på en plate med skjøten ned. Grovhakka mandler og grovt sukker smaker godt på toppen. Heves i 2 timer.
Stekes på 240° i 12-15 min.
Dryss over litt melis før servering.
Kringle – ”5-minutters - 2 timer”
400 g hvetemel
50 g melis
200 g margarin
2 dl kald melk
2 egg
50 g gjær (jeg bruker tørrgjær som blandes inn i melet)
Fyll med kva du vil; eplemos, rosiner eller en blanding av sukker og kanel…grovhakka mandler...
Smuldre mel og margarin. Pisk eggene litt med gaffel. Ha i resten av ingrediensene og bland alt raskt sammen. Lag en lang leiv og legg fyllet i midten. Brett godt om hverandre og form som en kringle. Legg alt på en plate med skjøten ned. Grovhakka mandler og grovt sukker smaker godt på toppen. Heves i 2 timer.
Stekes på 240° i 12-15 min.
Dryss over litt melis før servering.
Etiketter:
Baking
Abonner på:
Innlegg (Atom)