onsdag 17. november 2010

Sarah Bernard kaker i langpanne...

oppskrift kommer på mandag 22. november... De er nam, nam... Nå er jeg bortreist på messe noen dager...

Oppskrift på kringle som smaker helt nydelig!

Snart er det baketid for mange av oss og noen ganger kan det være kjekt med noe som er raskt å lage. Denne kringleoppskriften fikk jeg av min mor en gang, og den er verdt å prøve ut! Smaker "himmelsk"! Noe bilde har jeg dessverre ikke her...

Kringle – ”5-minutters - 2 timer”


400 g hvetemel
50 g melis
200 g margarin
2 dl kald melk
2 egg
50 g gjær (jeg bruker tørrgjær som blandes inn i melet)

Fyll med kva du vil; eplemos, rosiner eller en blanding av sukker og kanel…grovhakka mandler...
Smuldre mel og margarin. Pisk eggene litt med gaffel. Ha i resten av ingrediensene og bland alt raskt sammen. Lag en lang leiv og legg fyllet i midten. Brett godt om hverandre og form som en kringle. Legg alt på en plate med skjøten ned. Grovhakka mandler og grovt sukker smaker godt på toppen. Heves i 2 timer.

Stekes på 240° i 12-15 min.
Dryss over litt melis før servering.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails