onsdag 18. august 2010

Rammelim og test på overføring av bilder på stoff - del 2

Tja og tjei... Etter at bildene hadde tørka over natta, skulle de strykes med matpapir over som vern i 5 minutter. Etterpå ble stoffet lagt i bløt i et kvarter. Så skulle jeg "dra" papiret av. Noen steder gikk det fint og andre ikke... Her er det vel bare å teste seg fram.

Nå har da stoffbildene ligget til tørk og jeg har smurt vaselin over dem. Det ene var ikke noe å ha, men det andre blei klart og fint i fargene. Resultatet kan minne om voksduk. Jeg er bare nødt til å teste denne prøven på et produkt som jeg da vil vaske for å se hva som DA skjer...

Grunnen til at jeg var så nysgjerrig på dette, var en artikkel som stod i bladet Form 1-2010. Deretter fant jeg jo Gittes blogg, og da hun begynte å selge rammelimet, var det jo bare å kjøpe for å teste. Bloggen hennes er her. Jeg har jo overført bilder på stoff med vanlig skriver mange ganger, og det er også en prosess som er litt annerledes. Slike bilder blekner jo i vask, så de har sine begrensninger. På disse trenger en ikke ta hensyn til at tekst bør speilvendes som en må på rammelim eller transferark som en kan kjøpe fra Panduro eller andre steder.

Her er stoffet med bildene ferdige til å legges i bløt:


Og slik ble det bildet jeg valgte å bruke:Ganske fin fargegjengivelse! Den er jeg fornøgd med! Nå skal jeg så klart i gang med flere prøver på dette, så nå blir det "bildejakt"!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails