mandag 27. september 2010

Gratis program til å lage strikkemønster - Win Crea

Selv har jeg et program som heter DesignaKnit til slikt arbeid, og da laster jeg ned mønstrene jeg vil ha på maskina. Jeg kan også legge inn andre opplysninger og lage modeller, men det er ikke det jeg skal skrive om nå.

Dette programmet, som altså heter Win Crea, er egentlig laget til en Passap E6000 maskin, men det kan også brukes til å plotte inn strikkemønster, eller broderier, for den saks skyld. Begrensningen på rutearket er 180x255.

I stedet for å bruke ruteark og blyant, kan kanskje dette programmet komme til nytte - hullkortmaskiner har jo 24 m i bredden på rapporten, så det er i allefall nok ruter i bredden. Programmet er enkelt å bruke og jeg har lagt det inn her, så det er bare å laste det ned.

På dette bildet ser en "rutearket":

Her kan det endres:

Slik ser det ut når det er ferdig:

Det er også litt flere verktøy enn det som nevnes her, og en kan også legge til flere farger. Om noen har lyst til å teste dette, hadde det vært flott med en tilbakemelding...

9 kommentarer:

torirot sa...

Interessant! Skal jammen sjekke ut dette når jeg får tid!

Monstermønster sa...

Spennende! Dette må sjekkes ut. Takk for tips!

Ann Britt sa...

Har lett etter program som jeg kan bruke til å tegne mønster på, dette skal jeg teste ut i dag.

Takk for at du deler :-)

Hilsen Ann Britt

Siv sa...

Perfekt!
Var på jakt etter eit enkelt program og fann det hjå deg!
Funka heilt greit for mitt bruk! :)

Anonym sa...

Hei.
Kjempe fin side :-) Jeg prøvde å laste ned strikkeprogrammet, og får det opp med farge palett og legger inn rader og masker, men det kommer ingenting på siden. Jeg får ikke opp noe ruteark. Vet du hva jeg gjør feil? Og har du noen tips? Er veldig takknemlig for svar.
Hilde.Sissel Kristin sa...

Så snedig program dette var! Enkelt og greit.. Jeg lurte også på hvor rutearket ble av, men etter at jeg prøvde zoom inn (ctrl+i) ble det større. Nå har jeg fått lagret mine egenkomponerte mønstre på annet enn papir.. :)Takk for at du delte.

Sissel Kristin sa...

Kjempsnedig program. Nå har jeg fått lagret mine egenkomponerte mønster på noe annet enn papir. Lurte også på hvor rutearket ble av etter jeg la inn antall masker og rader, men fant zoom inn funksjonen ctrl+i nyttig der på små mønster. :)Takk for at du delte denne med oss!

Anonym sa...

This post is worth everyone's attention. When can I find out
more?

Anonym sa...

I used to be able to find good information from your articles.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails