Det gjør vel egentlig ikke det, men jeg bakte gulrotkake sist uke.
Ernæringsfysiologen skriver om denne kaka at dette er den sunneste av gulrotkake han har vært borti. Lite, men sunt fett, lite sukker + at det er sammalt mel i stedet for hvetemel. Spis med god samvittighet!
GULROTKAKE
60g sukker
2 egg
50 g smeltet lettmargarin
2 ts vaniljesukker (jeg hadde ikke!)
200 g fin, sammalt hvete
1 ts kanel
1 ts natron
½ ts salt
ca 250 g revet gulrot
200 g knust ananas eller revne epler
Stekes på 180° i 30 minutter.
Egg og sukker piskes til eggedosis. Rør inn resten av ingrediensene. Hell røren i en form på 22 cm i diameter. 1/16 del av kaken tilsvarer 143 kcal.
GOD APPETITT!
1 kommentar:
Takk igjen, denne tar jeg! Gulrotkake er nydelig, og en sunnere utgave er midt i blinken!
Brødet under så også godt ut, men her sverger jeg til mine hjemmelagede knekkebrød;)...men kanskje jeg prøver den også;)
Ha en fin kveld og klemmer herfra;)
Legg inn en kommentar