tirsdag 30. desember 2014

Jeanette Walls - forfatteren av Ville hester

I bokhandelen rett før jul fant jeg denne boka på "billigdisken". WoW, for ei historie! Boka er skrevet av barnebarnet Jeanette Walls (f. 1960). Her er litt av omtalen:

"Lily Casey Smith er en småfrekk heltinne som snakker rett fra levra. På én og samme dag redder hun både liv, temmer ville hester og slår kvegarbeidere i poker. Hun ble født i 1901 i en jordhytte på de buktende, glisne gresslettene i Texas. Som seksåring hjelper hun faren å temme hester. Som femtenåring flytter hun hjemmefra for å være lærer i en by som ligger 800 kilometer unna. Hun rir dit helt alene på hesten sin." 

Originaltittel: "Half Broke Horses"


Etter å ha lest den første boka MÅTTE jeg se om den andre lå på disken og det gjorde den...

Jeg kan ikke skrive stort om den ennå, men er halvvegs i boka... :-)


Omtalen sier: "Bli med 12 år gamle Bean Holladay på hennes reise for å oppdage sannheten om familien, på hennes opprør mot håpløse oppvekstvilkår, og hennes triumf over voksen urettferdighet. Året er 1970. Bean Holladay er tolv år, og søsteren hennes Liz er femten år gammel.
Moren deres stikker alltid av og så..."

Originaltittel: "The Silver Star"
Den aller første boka Walls skrev heter "The Glass Castle"; (Krystallslottet). Boka kom ut i 2005 og i 2012 på norsk. DEN MÅ JEG BARE FÅ TAK I!


Omtalen sier: "I denne boken forteller forfatteren om sin oppvekst med eksentriske foreldre som stadig var på flyttefot for å unngå pengeinnkrevere og ansvar. Faren Rex er alkoholiker og moren Rose Mary er en smågal kunstner som er mer opptatt av å lage kunst enn middag til barna. Dette er en sann historie om fattigdom, galskap og kjærlighet."

Nyt leseglede i romjula om du kan!
Synnøve


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails