søndag 4. november 2018

Litt garntyper, sokker og resultat...



Det er ikke få sokkepar som har blitt produsert i årenes løp, så nå sjekker jeg ut ren ull og to garntyper som er "like", dvs. de har lik løpelengde pr. 50 g - ca 100 m.

Lindegarnet kan en kjøpe hos -nille. Det er dessuten utarbeidet en garnguide med mange fine tips (fra Houseofyarn som står bak Lindegarn). Denne kan du finne her.

Dette er Sportsgarn som selges via Europris. Det har samme løpelengde som Lindegarnet pr. 50 g, ca 100 m. Sportsgarnet er også ren ull, så i utgangspunktet er de jo "like", ikke sant?

Etter å ha strikket opp to par med Sportsgarn med pinne nummer 3,5 mm, måtte jeg jo teste Lindegarn i den minste størrelsen som jeg prøver ut oppskrift til.

Da jeg starta, fikk jeg en følelse av at garnet var litt tynnere, og det stemte. Sokkene blei ca ½ cm kortere og smalere. Ikke så mye, men, likevel... Nyttig lærdom :-)!
Et ferdig par - i Sportsgarnet. Størrelsen er ca 38-40 - Skulle gjerne hatt vrangborden lengre, men det var ikke nok garn, så da får det vente til jeg får tak i det...

Ha en fin strikkekveld!
Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails