KATANGA GRYTE
350 gram strimlet svinekjøtt
1 stor løk hakkes grovt
½ dl maisolje eller lignende (ikke olivenolje)
Fres dette sammen i en stor gryte i ca 4-5 min.
Tilsett:
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
2 fedd hakket hvitløk og fres videre i et par minutter.
Strø over 2 ss hvetemel (kan ha i litt mer) og rør sammen.
Hell i 6 dl kyllingbuljong (eller vann + 2 kyllingbuljongterninger) og la dette koke opp. La gryta småputre i 10-12 minutter.
Ha i 1 aubergine i terninger (kan bruke potetbiter, som må kokes litt ekstra først) - og tilsett så 1-2 røde paprika som er skåret i terninger. La dette putre i et par-tre minutter til.
Tilsett 1 boks brune eller røde bønner til slutt.
Tilsett ½ dl med hakket persille rett før servering.
Serveres som den er, eller med poteter, couscous eller ris. Jeg valgte det første :-)
God appetitt!
Synnøve