torsdag 13. oktober 2011

Tilbake til 1860...For snart 1 mnd siden fikk jeg en telefon om noe helt spesielt. Broderiet på bildet over her er faktisk fra 1860! Ikke nok med det, men det viste seg at det faktisk var brodert av min oldemor Aslaug. Hun var da 12 år gammel. Stoffet er på 22 tråder pr. cm, så da jeg fikk se dette i virkeligheten, greidde jeg ikke å se stingene uten lupe. For et syn hun må ha hatt og tenk på lysene i de små stuene på 1800-tallet! WoW!
I denne lille stua bodde hun og sydde og sydde... Til sammen fikk hun og oldefar 9 barn - et av disse barna var min farmor. (det ser ikke slik ut i dag, men når dette bildet er tatt, er jeg ikke sikker på...)
Her er en større bit av kvarden, som dette heter. Grunnen til at de fant fram til meg, var at jeg har overtatt eiendommen og siden det står litt historie i bygdebøkene, var det lett å finne ut av for en som kan slikt. Men, det som er sjelden, er at slike ting så og si aldri er navngitte med "produsentens" navn, så dette var virkelig en stor opplevelse! Kvarden er ikke i mitt eie da den er kjøpt opp på en auksjon. Men, jeg har mønsteret og skal lage en kopi av oldemors kvarde.


Dette er begynnelsen... Først skal "musetaggene" syes, så skal det tråkles på kryss og tvers og så sy ned kanten. SÅ kan broderinga starte - i smøyg.


Jeg har jo da, så klart - kunne ikke la være - tatt noen av elementene og laget noen STRIKKE-mønstre. Her er ett - på en vante. Det er en grunn til fargevalgene også, men det får jeg skrive om senere!

Ha en fin kveld!
Synnøve (som skal strikke den andre vanten også)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails