tirsdag 23. august 2011

Noe for kunst og håndverkstimene?


Hvordan lage vennskapsbånd?

Å lage vennskapsbånd er en takknemlig oppgave for mange. Jeg har opplevd at unger har vandra rundt med halvferdige arbeider på kneet sitt - solid festet med en sikkerhetsnål og resten av arbeidet i lomma! Dette har jeg prøvd fra barnetrinn til u-trinn, og stort sett alle greier å lage et slikt armbånd/ ankelbånd.


Dette er et nærbilde av hvordan det ser ut.

Oppskrift:
Bruk 1 m av hver farge - 5 i alt. Knyt dem sammen og fest med en makramenål på et fast underlag. Senere kan en bruke sikkerhetsnål og feste fast der det passer best. Du skal knytte fra venstre mot høgre. Slå en knute rundt 2. tråd med 1. tråd. Hold tråd nummer 2 så stramt du kan og dra tråd 1 helt opp til knuten. Slå en knute til rundt tråd 2. Slå to nye knuter rundt tråd 3 med tråd 1 og gjør det samme rundt tråd 4 og 5. Pass på å holde stramt i den tråden det blir knyttet rundt.

Så gjentas hele prosessen med tråd 2 idet du slår to knuter rundt tråd 3, 4, 5 og 1 (ligger lengst til høgre nå). Fortsett til du har den lengden du vil ha. Klipp av tråder. Fest endene. Her kan du tre inn perler eller flette trådene sammen.

En kan bruke lintråd, bomullsgarn eller brodergarn - alt etter hvor bredt en vil ha dette. Du kan også bruke flere tråder...

Lykke til!
Flere tips kommer - om litt!

Ha en flott morradag!
SynnøveLinkWithin

Related Posts with Thumbnails