Disse anbefales virkelig! Oppskriftene her kommer fra Lampeland hotell og er raske å lage. Først kommer SJOKOLADERUTENE:
100 g meierismør og 1,5 dl sukker røres hvitt og porøst. Tilsett ett egg. Bland inn 1,25 dl mel, ½ ts bakepulver, 3 ss kakao og 100 g hakka hasselnøtter.
Legg røra i ei langpanne (bruk bakepapir) og press deigen utover til ca 4-5 mm i tykkelse.
Stekes ca 15 min ved 175 °. Skjæres opp i biter og avkjøles i langpanna.
Nøttene kan erstattes med mandler... nam nam!
HAVREPUTER
Smelt 225 g meierismør og bland inn 5,5 dl lettkokte havregryn, 2 dl sukker og 2 ss mel. Visp sammen 1 egg og bland dette inn.
Sukkermengden kan minskes... Kle ei langpanne med bakepapir og bre deigen utover til ca 4-5 mm i tykkelse.
Stekes ved 140 ° i 20 minutter. Skjæres opp i biter og avkjøles i langpanna.
God appetitt!
Synnøve
Synnøve