søndag 23. august 2015

Småkaker som smelter i munnen :-)


Disse anbefales virkelig! Oppskriftene her kommer fra Lampeland hotell og er raske å lage. Først kommer SJOKOLADERUTENE:

100 g meierismør og 1,5 dl sukker røres hvitt og porøst. Tilsett ett egg. Bland inn 1,25 dl mel, ½ ts bakepulver, 3 ss kakao og 100 g hakka hasselnøtter.
Legg røra i ei langpanne (bruk bakepapir) og press deigen utover til ca 4-5 mm i tykkelse.

Stekes ca 15 min ved 175 °. Skjæres opp i biter og avkjøles i langpanna.
Nøttene kan erstattes med mandler... nam nam!


HAVREPUTER

Smelt 225 g meierismør og bland inn 5,5 dl lettkokte havregryn, 2 dl sukker og 2 ss mel. Visp sammen 1 egg og bland dette inn.

Sukkermengden kan minskes... Kle ei langpanne med bakepapir og bre deigen utover til ca 4-5 mm i tykkelse. 

Stekes ved 140 ° i 20 minutter. Skjæres opp i biter og avkjøles i langpanna.

God appetitt!
Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails