Fryseboksen ble tømt for alt og dampkjelen satt i gang. Det er den enkleste metoden jeg kjenner til. Som sagt, så gjort. Alle multene blei til saft. Men, hva skulle jeg med SAFT???
Første tanke - gele. En kjent metode er jo å blande inn sukker og "koke" dette inn - ta en geleprøve osv...
Samme hva jeg prøvde, så blei det bare sirup... (tilbakemelding fra en smakstester - veldig god!)
Neste test måtte jo bli gele! Det gikk vel med noe "søl" her - slik som koking over og sånt... men, gele blei det jo! Smaken er som den skal, men fargen - neitakk.
Løsningen var da å være pinlig nøye med alt. Oppskrifta kommer her:
1 l multesaft (dampkokte bær fra fryser)
60 ml fruktpektin (pulver)
Kok opp safta og rør inn pulveret.
Tilsett 350 g farin som røres inn til det løses opp.
Skum av. Ta kjelen av plata og evnt. tilsett atamon. Fyll på glass.
Dette har jeg satt i fryseren, så om det er gele når glasset tas opp - hehe - nei, DET aner jeg ikke! Akkurat DEN testen gjør jeg NÅ, men svaret på det, ser jeg ved frokostbordet i morgen....
Multer er godt - også UTEN stein!
Synnøve
Synnøve