onsdag 3. august 2016

Multegele - eller, multesirup? Made it...

Fjellets "gull" kalles dette. Noen år er det lite å finne - andre år er det mer. Den som leter, den finner - 

Fryseboksen ble tømt for alt og dampkjelen satt i gang. Det er den enkleste metoden jeg kjenner til. Som sagt, så gjort. Alle multene blei til saft. Men, hva skulle jeg med SAFT???

Første tanke - gele. En kjent metode er jo å blande inn sukker og "koke" dette inn - ta en geleprøve osv...

Samme hva jeg prøvde, så blei det bare sirup... (tilbakemelding fra en smakstester - veldig god!) 

Neste test måtte jo bli gele! Det gikk vel med noe "søl" her - slik som koking over og sånt... men, gele blei det jo! Smaken er som den skal, men fargen - neitakk.

Løsningen var da å være pinlig nøye med alt. Oppskrifta kommer her:

1 l multesaft (dampkokte bær fra fryser)
60 ml fruktpektin (pulver)

Kok opp safta og rør inn pulveret.
Tilsett 350 g farin som røres inn til det løses opp.

Skum av. Ta kjelen av plata og evnt. tilsett atamon. Fyll på glass. 

Dette har jeg satt i fryseren, så om det er gele når glasset tas opp - hehe - nei, DET aner jeg ikke! Akkurat DEN testen gjør jeg NÅ, men svaret på det, ser jeg ved frokostbordet i morgen....

Multer er godt - også UTEN stein!
Synnøve
 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails