mandag 20. september 2010

Design, kopiering og rettigheter

Handmade Vibeke hadde et innlegg på bloggen sin i går, og i dag fikk jeg bladet Husflid i postkassa. Der står det et par artikler om dette. Jeg har scanna artiklene og deler disse sidene her.

Gjennom mange år har jeg også blitt kjent med dette "fenomenet", og verst var vel for noen år siden da en av mine sønner kom løpende inn i hallen på Dyrsku'n og spurte:"Mamma! Veit du at det er en dame der ute som selger "Bamseluer"?" Det ante jo ikke jeg, men der hang det jammen farge nummer 1 i helt sett; lue, genser og bukse - nøyaktig kopiert. Nå hadde dama ikke samme garnet, men likevel... Hun ble bedt om å ta vekk produktene da originalene var på vår stand.

Andre ganger har jeg observert at det har kommet noen og tegnet av mønsteret... Kreativt? Noen som mener noe? Her kommer artikkelen om rettigheter og markedsføringsloven, §25 og 30. Trykk på bildene for å lese teksten!


Siste ord skal Signe Aarhus fra Oleana få her:

Navnebånd, vevde og trykte

kan en få tak i her hos Sigurd Hoels Eftf.

Jeg vet at mange kjøper hos Mina namnband i Sverige, men det er jo alternativer! Et annet sted er også dette firmaet, Avery Dennison NTP. Hos sistnevnte har jeg kjøpt størrelseslapper som xs, s, m og slikt, men også en etikett til som ser slik ut på ene siden:

På baksiden står navnet mitt. Denne lappen er til å sy inn i plagget. Andre steder en kan sjekke, finnes i denne bloggen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails