fredag 6. januar 2012

Kavalkade - 20 år med luer+++


Noen lager kavalkade over blogginnlegg - jeg lager en annen vri!

Det hele startet med Bamse" - luer i 16 fargevarianter... Så økte interessen hos butikkene, og flere produkter kom til. I dag har jeg verken strikkesettet, skjerf eller votter. Noen luer er på lager, med noen av de gamle fargene + noen nye. Disse settene fantes i flere butikker fra Kirkenes i nord til Mandal i sør. Mot slutten av 90-tallet dabba interessen av og jeg valgte også en annen leveveg. Når garnprisen øker i tillegg, er det neimen ikke lett å holde tritt med det også...


I løpet av disse åra kom langlue med bamser på, "Hjertebarn"-serie og "Rosebord". I dag har jeg noen få av disse produktene igjen, og det er kun luer. Det er bare i "Hjertebarn" jeg har en genser og ei bukse i den fargen som er på bildet over her...


En ny serie - "Anne" var klar i 1995. Her hadde jeg også gensere, jakker, luer - ja, mange forskjellige produkter. Jeg har igjen EN lue til barn og to voksenluer. Den neste på bildet heter "Sølje". Disse blei kun strikket til voksne og bare luer. Jeg har noen få igjen. "Fele" har jeg ikke igjen i det hele tatt. Det samme gjelder "Solveig" som er siste lue på bildet. Disse strikka jeg både i barne- og voksen-størrelser + gensere til voksne.


Da barnebarna begynte å dukke opp, begynte strikkemaskindilla å komme igjen. Ny lue og helt andre farger, med bamser på overlua i stedet. De kalles "Eirinnlue". Jeg laget også en ny modell, men det var ingen suksess... Nye farger på "Bamse" blei testet også. For et par år siden strikket jeg "Embla"  - luer - kun ensfarget, men med struktur i stedet. Jeg kom liksom ikke videre med det..., så de ligger i plastkassa sammen med noen strikkebukser.

Innimellom alt dette og da i mangel av bilder på ting som ikke lenger er her, hadde jeg også et designoppdrag med snemenn som gjennomgangsfigur. Jeg tror jeg har et pannebånd et sted, men husker ikke hvor akkurat nå. Når jeg tenker etter, er det utrolig hvor mye som egentlig er blitt produsert herifra!

Jeg skulle jo egentlig fokusere på luekavalkade, men, det kom visst litt til da jeg begynte å mimre her... 

Ha en fin fredagskveld!
Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails