lørdag 31. august 2013

Retro og redesign!


Dette er et utsnitt av et omslagsskjørt som aldri blei brukt noe særlig da "omslaget" var litt for lite... Både stoff og modell er fra ca 1980 og kommer fra Solberg Spinneri. I sommer fant jeg det i en "glemt" pose, så da var det først en runde i vaskemaskina før det blei liggende, igjen...


Jeg hadde tegna av et par kjolemønster fra den japanske mønsterboka (nevnt i et tidligere innlegg), men først i går satte jeg saksa i stoffet. Den satt langt inne, gitt!


Problemet var egentlig å få ruter og striper til å stemme! Men, en bit blei til overs, og da greidde jeg å få laget skråbånd av 40x40 cm slik at det blei akkurat nok til rund halsen, ermehullene og falden nede.


Kjolemodellen er fin, men jeg tror ikke at størrelsen stemmer! Denne her er klippet i str. 100, men er nok litt større enn det. Hel lengde er 60 cm.


Alle kantebånd er sydd ned med hånd. Det blir finere enn maskinsøm på denne her som har egenproduserte skråbånd. Beskrivelsen til hvordan slikt lages, finnes også her i bloggen - i venstre sidefelt.

Det kan godt hende at jeg kommer til å sy flere - det er noen gardiner her som passer til slikt. Men, da må jeg konferere med "ekspertisen" først - nemlig barnebarna! :-)


God helg! I morra starter september!
Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails