mandag 17. mars 2014

Å legge opp uten hjelpegarn - til strikkemaskin eller strikkepinner


Dette er en ferdig strikkeremse som kan brukes om og om igjen når en skal legge opp på strikkemaskina uten hjelpegarn. Det er den gule med løkker som jeg skal forklare hvordan en lager og hvordan den kan brukes.
NB! Bruk akryl eller bomullsgarn og maskespenning 10. Heng på en vekt også.


Start med å legge opp 15 m i e-opplegg i høgre side. Sleden skal stå på KC(11) - gjelder Brother maskiner.
Strikk 3 r. I venstre side settes 1 nål ut i strikkeposisjon D og i høgre side skyves de to ytterste nålene inn i B. Fell 1 m. Se ill. Strikk 2 rekker. Gjenta dette til du har en remse som er lang nok. Fell av.


Bruk et varmt strykejern og strykk dette flatt slik at det er lett å se løkkene. Se ill.Bruk en tredekker og heng opp løkkene på ønsket antall nåler/ masker. Strikk 1 r med nylontråd FØR du starter med hovedgarnet. Det er fordi en skal fjerne denne etterpå og IKKE klippe den av. Da er jo vitsen med denne remsa bortkasta! :-)
Her er løkkene hengt opp på nålene. Husk vekter! For at jeg skal være sikker på at dette holder seg på plass, settes alle nålene ut i E.


På dette bildet sees strikkeremsa, nylontråden og starten på en strikkekant.Oppbretten er strikka og hekta opp slik at resten av arbeidet kan strikkes ferdig. Til slutt trekkes nylontråden ut og remsa er klar for å brukes på nytt. På denne måten kan en lage flere remser i ulike størrelser til forskjellige prosjekt. En kan også variere bredden på remsa.

Jeg bruker også remsa på strikkepinnene når jeg skal strikke noe som skal maskes sammen - for eks. luer :-)


Lykke til!
Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails