fredag 4. mars 2011

Hvorfor ikke en bolleoppskrift? Her kommer det en:

Fastelavenssøndag er faktisk nå! Da har jeg lyst til å dele en oppskrift på boller som jeg har bakt i mange, mange år - både til fastelaven og ellers.

BOLLER TIL MANGE ANLEDNINGER


Siden dette er boller som går unna i en fei, dobler jeg gjerne denne porsjonen. Det er jo kjekt å ha litt i fryseren også! Disse kan fylles med vaniljekrem, mandelmasse, rosiner eller sjokoladebiter...eller som her med pisket krem og melisdryss.
150 g smør - 6 dl melk - ½ ts salt - 150 g sukker - 1 ts kardemomme - 100 g tørrgjær - ca 1 kg hvetemel.

Det tørre blandes sammen. Smøret smeltes, lunk melken i smøret og tilsett dette i melblandingen. La deigen heve. Trill ut ca 30 boller. Ha i ønsket fyll. La dem få en god etterhev. Stekes i vanlig ovn på 250° i ca 8 minutter. Avkjøles på rist.

PS! Dobbel porsjon i varmluftsovn på 200° i 20 minutter- 3 brett- ca 60 boller!

Lykke til!
Fredagshilsen fra
Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails