Dronning Mauds pudding eller Haugesunddessert
Herlig festdessert som ble komponert av en lokal kokk i Haugesund til Dronning Maud og Kong Haakons besøk i byen under signingsferden i 1906. Den står som regel på menyen både ved bryllup og konfirmasjon og på andre store dager. Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert.
Ingredienser:
4 eggeplommer
100 g sukker
7 plater gelatin
½ l fløte
1 plate revet kokesjokolade
Slik gjør du:
Pisk eggeplommene og sukkeret til tykk eggedosis. Bløt og smelt gelatinen og hell den i eggedosisen under omrøring. Fløten piskes til krem og blandes i eggemassen, som legges lagvis med revet sjokolade i en glasskål.
Oppskrift: ”Norges Nasjonalretter”, av Arne Brimi og Ardis Kaspersen (Norsk Faktaforlag)Pisk eggeplommene og sukkeret til tykk eggedosis. Bløt og smelt gelatinen og hell den i eggedosisen under omrøring. Fløten piskes til krem og blandes i eggemassen, som legges lagvis med revet sjokolade i en glasskål.
Foto: Bengt Wilson, ”Norges Nasjonalretter” (Norsk Faktaforlag)
MIN VERSJON finner du her.
TIPS!
HVIS DU IKKE BRUKER EGGEHVITENE, MEN BARE PLOMMENE I EGGEDOSISEN, KAN DESSERTEN FRYSES NED I GOD TID!
Ha en fin kveld!
Synnøve
Ha en fin kveld!
Synnøve