fredag 6. august 2010

Sitteunderlag, maskinstrikk og toving

I de siste par dagene har jeg testet flere ting i shetlandsulla jeg kjøpte i fjor sommer. Hæ? Jada, jeg har det med å "hamstre" innimellom... Men, jeg hadde ikke råd til å kjøpe så mange farger, så da blir det som det blir. Å finne det rette garnet som jeg hadde for 15 år siden, er ikke lett. Det gikk nemlig ut av produksjon! Shit!

Søppelbøtta er tømt, og nå er jeg og maskina enige om både spenning og toving. Det blei noen runder, gitt! Jeg kommer til å lage noen prøver til eget bruk. Siden jeg ikke har tenkt på mønstre eller slike ting, vil det komme evnt. senere. Nå har jeg testet med mønstre som er forholdsvis tette, for å si det litt "klønete".

Akkurat nå er minnet på strikkemaskina fullt og jeg har ikke lyst til å dra ned PC'n for å gjøre de store endringene igjen. Da glømmer jeg mønsternummer og så er det et surr med å få det der på plass igjen... Jeg må slette og legge inn på nytt...

Men, her er i allefall et par sitteunderlag. De er 45 x 34 cm. Dette mønsteret er opprinnelig et forsøk på en kopi fra en av bunadsbordene som er på min drakt - fritt etter Anne Bamle.


Det andre mønsteret skal forestille feler...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails