er en dessert som brukes kun til festlige anledninger her hos oss. Det er vel egentlig en fromasj, men vi sier nå pudding...
I dag er det feiring her i huset, så da har det blitt laga to boller med denne. Nam, nam!
Oppskrift
5 dl fløte piskes - ikke helt stiv
5 egg og 5 ss sukker piskes sammen til eggedosis.
Bland eggedosisen og piska kremfløte.5 plater gelantin smeltes slik som det står på pakka og helles i til slutt. Røres kraftig inn!
Riv kokesjokolade og strø i bunnen av bollen. Dekk bunnen med jordbærsyltetøy. Hell over passe mengde med "pudding". Riv mer sjokolade og strø på toppen. Så settes bollen kjøling slik at puddingen stivner...
Denne oppskrifta fikk jeg av en som jobbet i hotellbransjen for mange år siden. Jeg hadde sommerjobb, og måtte lage mange store porsjoner til brylluper gjennom hele den sommeren og den neste. Det er også lett å øke eller minke på mengden siden det er 1 av hver, ikke sant?
Ha en flott lørdag!
Synnøve