fredag 3. desember 2010

Strikk en nisse… eller en annen dukke… til alle årets tider…OPPSKRIFT

Velg garn etter det du ønsker at dukken skal uttrykke. I forrige innlegg la jeg inn bilder som mer eller mindre var relatert til desember, og valgte da nisse, snømenn og Lucia. De blir ca 12-14 cm høye, alt etter hår og lue.

OPPSKRIFT:
Legg opp 32 masker på pinne nummer 3.
Strikk 3 pinner med svart. Dette er til sko/ sokker. Det blir to ribber/riller siden dette kun skal strikkes rett.

Bytt farge og strikk 12 ribber/ riller (23 pinner) til bukse/ skjørt.
Genser: Bytt evnt. farge og strikk 8 ribber/ riller

Hode: Bytt farge. Strikk 15 pinner eller 8 riller. Siste pinne 2 og 2 masker sammen. Dra tråden gjennom alle maskene. Sy sammen fra retta. Fyll i hodet med vatt og sy i en rynketråd med den samme tråden som du sydde sammen hodet med. Sy sammen resten av dukken. La det stå åpent nederst. Pass på at denne sømmen er midt bak.

For å få armer syr du attersting i ytterkantene i en fin bue i de 8 rillene som er genseren. Fyll deretter vatt i genseren. Så spørs det om du vil ha bukse eller kjole. Vil du ha bukse, syr du sammen skoa/ sokkene og 8 av de nederste rillene i buksa. Fyll i inn med vatt eller ull- og sy sammen nederst.

Sy på evnt. øyer og sy på ”hår”. Jeg har maskinstrikka glattstrikk i gult og brunt, vaska dette og så brukt dette til hår ved å rekke det opp igjen. Det blir fine krøller!

Evnt. lue:
Legg opp 32 m, strikk 3 pinner rett og så 9 pinner glattstrikk. Siste omgang 2 og 2 sammen. Lag en dusk.

På denne måten kan du lage nisser, engler, maskoter- tja- Staffanlua har jeg forresten felt av hver 4. pinne hver 6.m 2 m sammen- neste hver 5.- neste hver 4. m- osv til det er 5 igjen… Da blir den spissere.

Den lille: Bare halvparten av alt… Har jeg glømt noe nå, er det bare å spørre…

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails