Disse "matbollene" kan en variere etter behov og hva en har lyst på. Hvetemelet kan byttes ut med litt grovt og en kan ha kun skinke eller bare ost i deigen. Bacon kan kanskje også være godt? Krydder er også et alternativ. Jeg tørker forskjellige løkslag og sparer dette gjennom vinteren. Tørker gjerne med litt persille også. Her er bare å prøve seg fram :-)
Her kommer oppskriften:
BOLLER MED OST OG SKINKE
Bland
sammen:
1
pk tørrgjær
2
ss sukker
6
dl vann (først)
Ha
i 150 g smeltet smør.
Ha
i 200 g skinke og/ eller 300 g ost.
Mikses
sammen med:
1
kg hvetemel
2
ts bakepulver
2
ts salt
Elt
dette godt sammen til det slipper bollen (jeg bruker assistenten til
dette)
Heves til det dobbelte.
Del
deigen inn i ca 80/90 g pr bolle. Blir ca 24 stk.
Evnt.
strø ost på toppen
Heves til det dobbelte.
Stekes på varmluft 200 grader i 20 min.
Dette blir luftige og gode matboller!
GOD HELG!
1 kommentar:
Takk for oppskrift! Jeg er glad i å bake så denne oppskrifta kommer jeg nok til å prøve.
Klem Ingunn
Legg inn en kommentar