torsdag 21. januar 2016

Strikketips/ easy knitting

Denne løshalsen er strikket på maskin og er en enkel oppskrift. Jeg har brukt Wool & Cotton fra Rowan (150 m pr 50 gram) + Hifa 14/2 til "stripene" (eller bruk dobbel sytråd, tynt heklegarn eller hva en har). Dette gir en "trekkspilleffekt" på produktet og kan også strikkes med pinner. Hemmeligheten er kun å la vranga bli retta :-)

På en strikkemaskin:

Legg opp ønsket antall m som blir høgde på halsen. Jeg brukte 100 m. Strikk 5 rekker med MS 8 (lurt å strikke litt fast for at effekten skal komme fram), deretter *2 rekker med tynt garn + 10 r med tykt garn*. Gjenta fra *-* til ønsket vidde. Jeg har 22 rapporter. Avslutt med 4 r, strikk sammen fra oppleggskanten og fell av.

Med pinner:

Legg opp ønsket antall m og strikk rundt 20 omg med pinne 4 (eller flere om en vil). Dette er for å ha kanten nede løsere. Skift til pinne 2,5 og strikk rapporten som over. Forskjellen på disse er kun at stripeeffekten blir omvendt ;-), men, det må en test til for å se om effekten sees bedre på et ferdig produkt og ikke kun på en prøvelapp.

Vil en ha en smalere effekt, kan en strikke rapporten på 8 + 2.

Dette er to typer - den svarte er 10+2, og den røde med et tynnere garn og 8+2.


Trekantsjal med samme effekt - også maskinstrikket.

Strikkehilsen i vinterkulda fra
Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails