søndag 12. desember 2010

"Bamselua" i mange varianter, størrelser og farger

"Det var en gang" begynner eventyrene med - slik var det kanskje med denne lua også... Det hele starta for snart 20 år siden da jeg kjøpte elektronisk strikkemaskin med helt andre mønstermuligheter enn hullkortmaskina jeg hadde fra før. Jeg hadde dessuten kommet over et nydelig garn med massevis av fine farger som passet ypperlig til barneplagg. I de første åra var vi flere som strikka disse luene. De var å få kjøpt i butikker fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord.

Etterhvert ble det flere og flere fargevarianter og størrelser. I dag har jeg korta ned på fargevariantene, og, de er heller ikke i salg i butikkene (bare en...).

Gensere og bukser med samme motiv var og er produkter som fremdeles strikkes - på bestilling. Mange gode historier har jeg også fått høre - fra brødre som krangla om den ene lua så far måtte bestille en til, og til jenter som ble så misunnelige at de rett og slett kasta lua til klassekameraten sin i do!

Sist uke kom det en bestilling fra en liten frøken som ville ha lilla og rosa! Nå er den varianten ferdig - må vel være borti den 40. fargekombinasjonen jeg har satt sammen! Håper hun blir fornøgd!

Bildene viser den første varianten, i marineblått, og den aller siste i lilla...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails