fredag 8. april 2011

En nyttig bok fra Hanne Meedom og Ida Hamre...Dette er en bok som kom ut første gang i 1978, men jeg har 1981 utgaven. Det er mange forskjellige forklaringer på klær i primærsnitt - bl. a. draktformer fra mange kulturer. Det hele bygger på basisformen. Jeg har både sydd og strikket etter disse prinsippene i årevis. Boka har nemlig en genial måte å beregne ekstravidden på... og, som da passer når "motebildet" mener at vidden på plaggene skal være kroppsnær, passe eller vid.

Hanne Meedom har laget flere bøker med bl. a. Sy til børn og Vendestrik

Boka jeg henviser til, fant jeg her etter å ha leita litt...

Her er et eksempel på en side:


Jeg pleier alltid å ta disse målene (bildet under) når jeg skal lage en enklere overdel med utgangsspunkt i de målene jeg får som vist på tegningen under. Etterpå beregner jeg ekstravidde alt etter den modellen jeg har tenkt å f.eks strikke, og da etter en strikkeprøve i det garnet jeg skal bruke.


Boka har et forslag til beregning av ekstravidde, men dette forandrer jeg på etter som det passer likevel... Den opererer med tett, løs og vid basisform ut i fra overvidde. Er det noen som lurer på hva dette er, kan jeg sende opplysninger på epost.

Ha en fin fredagskveld!
Synnøve


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails