Noen kjenner sikkert til Ingers rugbrød. Disse selges stort sett over hele landet. Jeg har aldri kjøpt slike fordi jeg vanligvis baker brød selv.
Denne oppskrifta har jeg testet:
2 l vann
75 g gjær ( jeg brukte 2 pk tørrgjær)
1,3 kg fin sammalt hvete (jeg brukte grov, men må teste fint)
200 g fin sammalt rug
200 g hvete helkorn
2 ts salt
9 dl kruskakli
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
Steking:
220° i 1 time på nederste rille.
Bland alt sammen og elt godt. Jeg har eltemaskin, og lot den gå lenge. Deigen er løs. Hev i 1½-2 timer. Slå deigen ned og hev i 30 min til. "Øs" deigen over i formene. De skal ikke etterheves. Jeg brukte 3 former på 2 l. I oppskrifta står det at en skal bruke 2 former på 1½ l, men, da måtte jeg jo KASTE deig! Ellers er det jo bare å teste...
Håper det smaker!
Jeg delte brødene opp i skiver og har lagt dem i fryseren i passende porsjoner. Det passer best hos oss.
2 kommentarer:
Dette så godt ut! Jeg er tander på hvetemel, så derfor baker jeg Mimmis knekkebrød og blitt avhengig av dem;) Men denne opskrifta kan jeg prøve meg på, så takk for den!
Hytteliv her, var 7 gr inne da vi kom, nå 26 gr:D
Klem fra meg;)
Ser ut som et godt brød, men brød med mel hører ikke hjemme i et lavkarbokosthold. Det finnes andre brød som det er mye mindre karbo i, f.eks proteinbrød.
Legg inn en kommentar