lørdag 9. august 2025

Boller med skinke og ost

Disse "matbollene" kan en variere etter behov og hva en har lyst på. Hvetemelet kan byttes ut med litt grovt og en kan ha kun skinke eller bare ost i deigen. Bacon kan kanskje også være godt? Krydder er også et alternativ. Jeg tørker forskjellige løkslag og sparer dette gjennom vinteren. Tørker gjerne med litt persille også. Her er bare å prøve seg fram :-)

Her kommer oppskriften:

BOLLER MED OST OG SKINKE

Bland sammen:
1 pk tørrgjær
2 ss sukker
6 dl kaldt vann (først)
Ha i 150 g smeltet smør.
Ha i 200 g skinke og/ eller 300 g ost.

Mikses sammen med:
1 kg hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts salt
Elt dette godt sammen til det slipper bollen (jeg bruker assistenten til dette)

Heves til det dobbelte.

Del deigen inn i ca 80/90 g pr bolle. Blir ca 24 stk.
Evnt. strø ost på toppen

Heves til det dobbelte.

Stekes på varmluft 200 grader i 20 min.

Dette blir luftige og gode matboller!

GOD HELG!

 

5 kommentarer:

Bundingen sa...

Takk for oppskrift! Jeg er glad i å bake så denne oppskrifta kommer jeg nok til å prøve.

Klem Ingunn

rett og vrang sa...

Glømte å skrive at vannet skal være kaldt!

rett og vrang sa...

Glømte å skrive at vannet skal være kaldt!

Bundingen sa...

Jeg bakte disse bollene i dag, og de ble gode og luftige. Jeg måtte imidlertid steike dem 30 minutter. Kommer nok til å bake flere når det blir tomt i fryseren. Takk for tipset!

rett og vrang sa...

Så bra! Steiketida må jo tilpasses ens egen ovn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails