mandag 13. november 2023

Dehydrator - ny venn!

 

I sommer kjøpte jeg rett og slett en dehydrator fra"Bakeren og kokken" for å kunne tørke persille, løk, purre og litt anna jeg fant som kunne sette smak i eget løksalt. Jeg starta med å bruke steikeovnen, men den drar jo strøm, så denne her har vært i bruk mange ganger siden innkjøpet. Litt hvitløk og paprika har jeg også lagt i tørkeren. 

Men før jeg har satt i gang, har alle ingredienser blitt knust i en blender. Denne "grøten" smøres utover på hvert brett (har 5) på bakepapir. Alt står nå lagra mørkt med etiketter på. Jeg har tilsatt litt salt til når alt er tørt og deretter en siste runde i blenderen...

Det er jo også andre ting som kan tørkes i denne her, så klart. Selleri gikk fint, det også. 

Dehydratoren blir ikke varmere enn 70°, så en brenner seg ikke når en flytter på kurvene i prosessen.


Høstens prosjekt gikk også med til å bruke opp eplene. Det er jo grenser for hvor mange eplekaker en kan bake, så da har jeg rett og slett fryst ned eplebåter til senere bruk. Men, det var jo mange epler igjen! Det blir ikke spist eplemos her i huset, så det lot jeg være.

Etter et forsøk med å dele epleskiver med kniv, måtte jeg skaffe meg enda et nytt redskap - mandolin fra Biltema! Den har egen boks der alt havner oppi og blir nesten ikke svinn. 

Denne gangen la jeg epleskivene ved siden av hverandre og satte tørkeren på 70° i ca 4 timer. Etterpå havna de på glass og satt i kjelleren. Det kan vel kalles "Eplesnacks", ikke sant?

Barnebarnet ville i tillegg ha på kanel og i løpet av et døgn, hadde hun spist opp hele innholdet i det ene glasset. Godt det er mer på lur her :-)

Ved neste korsvei skal jeg prøve appelsiner...

Eplehilsen fra
Synnøve

 

3 kommentarer:

Barwitzki sa...

For en fantastisk sunn godbit...flott. Og hvilke muligheter...
fortsett å ha det gøy.
En glad hilsen til deg fra Viola

rett og vrang sa...

Tusen takk, Viola!

Expekt sa...

I'm thankful for the variety of topics you cover.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails