Oppskrift på løvetannhonning:
(takk til Katarina)
200 st hela gula huvuden av maskrosor (utan allt grönt)
1 citron
1 kg strösocker
1 liter vatten
Skölj ordentligt maskroshuvuden under rinnande vatten och lägg dem i en större kastrull. Tillsätt 1 liter vatten och skivat citron. Koka ihop ca 15 minuter på medelvärme. Ställ i rumstemperatur i 24 timmar. Sila därefter genom en tygsil eller kaffefilter till en annan kastrull. Tillsätt socker och koka på svag värme i ca 1 1/2 timme. Häll på rena glasburkar och tillslut med lock. Förvaras i rumstemperatur. Håller ca 8 månader.
Det var den, men, det er enda mer! En kan lage både salat og vin! Her er en svensk side som beskriver dette. Da er det bare å plukke i veg! ;-)))
Litt mer info på norsk er her.
Ha en fin kveld!
Synnøve
Synnøve
4 kommentarer:
Løvetannvin har jeg smakt, og det er nydelig!..men sannelig skal det plukkes en del, så lykke til;)
Nyt uka, klem fra meg;)
Spennende! Dette fikk jeg lyst til å prøve.
Og så må vi ikke glemme at løvetannen er en meget viktig trekkplante for dem som lager ekte honning, nemlig biene.
og er det riktig som det snakkes om at biene går tilbake og minsker kolosalt i antall så er vi ille ute - for hvem skal da like effetivt bestøve alle frukt og matplanter som vi er så avhengige av ?
Jeg forsøkte å lage vin engang, men den smakte ...såpe.... Får lage et løvetanninnlegg jeg og da!
Takk for nyttig tips til BRUK av løvetannen også, ikke bare irritasjon! Den er uansett en glad liten skapning når den kommer opp og blomsterer, og ungene her i huset tror jeg elsker den fordi jeg blir så glad for en stor bukett. (o:
Legg inn en kommentar