Disse kjeksene har jeg bakt i dag - mine ser ikke så fine ut, men smaken er sikkert den samme. Jeg fikk en stor kakeboks full, for jeg doblet porsjonen. Samtidig ble en ny ladning med Ingers rugbrød også ferdig...
Her er oppskrifta:½ pk gjær
2½ dl lettmelk, lunken
200 g siktet rugmel
2 ts sukker
½ ts salt
90 g hvetemel
ca 150 g grov sammalt hvete til utbaking (det var i allefall nok!)
Stekes i 8 min. midt i ovnen på 250°.
Lages som vanlig brøddeig og la den heve til det dobbelte.
Slå deigen ned og del den i 3 emner. Dryss på deig og bakebord rikelig med grov hvete og kjevle leiven ut til 1 mm tykkelse. Dryss på etter behov. Legg leiven på et bakepapir og del den opp i firkanter med en trinse. Stekes til de er lysegule og avkjøles på rist. Kjeksene bør oppbevares i tett boks. Er de tynne nok, blir de sprø når de er kalde. Hvis ikke, kan de tørkes i ovnen på 100°.Nam-nam!
1 kommentar:
Disse så gode ut.
Lurer på om det kunne gå like greit med speltmel?
Legg inn en kommentar