fredag 7. desember 2012

Epla - små forelskelser, hver dag...Dette er Eplas logo som nok mange kjenner igjen. Nettstedet startet for 3 år siden og har i dag bortimot 5000 diverse "butikker" under sitt "tak". Jeg har også havna der, men kan ikke skryte av et vanvittig salg, akkurat.


Noen ganger kommer faktisk et av mine produkt på "forsiden". Det er da noen som har satt sammen en form for "ønskeliste" - gjerne etter tema. Denne dagen her, var det vantene mine som ble presentert. Klart jeg liker det! Skulle bare mangle! :-)


Dette paret med leggvarmere drar sin "kos" i posten nå. Det er mange år siden jeg holdt på med dette motivet som fikk navnet "Fele". I høst har jeg bearbeidet motivet på nytt, så da får jeg se hva jeg gjør videre med det. Foreløbig ligger alt på "is".


Nå kommer siste greie her. Jeg har et "enkeltmannsforetak", som det heter og er registrert i Brønnøysundsregistrene. Det betyr at jeg betaler 25 % mva både inn og ut, forutsatt at salget er over kr.63 000 inkl. mva for å være pinlig nøye.

Hvis jeg legger ut en vare på Epla, koster det kr.2,50 pr gang. Det er ikke så mye, men... Hvis varen blir solgt, koster det kr.5,00 + 5 %. I tillegg kommer det et fakturagebyr fra Epla og så koster det vel 4,5 % på PayPal. Hm...

Regnestykket mitt blir da at hvis varen min koster kr.50,00, må jeg trekke fra kr.7,50 først. Deretter % som er kr.2,50 = i alt kr.10.00. Auda, dette blir lite! Så skal staten ha sitt også, så da sitter jeg igjen med 32 kr! Det vil da si at jeg skal dekke materialkost, porto, regnskapsfører, idemakeri, svinn - nei, oi oi oi!


Men, uansett, så er det KREATIVITET jeg er glad i, så da får jeg heller ta det igjen på andre områder. Den saken kan jeg kanskje fortelle om en annen gang!

God helg!
Synnøve

3 kommentarer:

Flowermouse Design sa...

Fint du kom på forsiden på Epla, og leggvarmerne var skikkelig stilige!!! Men jeg bare lurte - er det billigere på Etsy??? Regnestykket viser jo helt klart at skikkelig håndarbeid er for billig!!

lind-design sa...

Nydelig bukse. huff, regnestykket skremmer - hadde du ikke glemt porto- den har jo blitt Problem

Liv Tone sa...

Hei Det var vel ingen bukse, men kan se slik ut på bilde. Håndarbeide har aldri vært noen gullgruve. Å bedre blir det vel heller ikke når mange får laget ting i østeuropa og asia.Det er også mange som selger tingene sine alt for billig. Det kan ikke dekke garnforbruke en gang. Vi som er kreative får fortsette å lage ting, blir vi ikke rike på penger så blir vi det på andre ting.Tusen takk for alt du deler med oss Synnøve, du er så dyktig på det du driver med.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails