torsdag 22. desember 2011

Dronning Maud's pudding - TIPS!




Dronning Mauds pudding eller Haugesunddessert
Herlig festdessert som ble komponert av en lokal kokk i Haugesund til Dronning Maud og Kong Haakons besøk i byen under signingsferden i 1906. Den står som regel på menyen både ved bryllup og konfirmasjon og på andre store dager. Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert.

Ingredienser:
4 eggeplommer
100 g sukker
7 plater gelatin
½ l fløte
1 plate revet kokesjokolade

Slik gjør du:
Pisk eggeplommene og sukkeret til tykk eggedosis. Bløt og smelt gelatinen og hell den i eggedosisen under omrøring. Fløten piskes til krem og blandes i eggemassen, som legges lagvis med revet sjokolade i en glasskål.

Oppskrift: ”Norges Nasjonalretter”, av Arne Brimi og Ardis Kaspersen (Norsk Faktaforlag)
Foto: Bengt Wilson, ”Norges Nasjonalretter” (Norsk Faktaforlag)


MIN VERSJON finner du her.
TIPS!
HVIS DU IKKE BRUKER EGGEHVITENE, MEN BARE PLOMMENE I EGGEDOSISEN, KAN DESSERTEN FRYSES NED I GOD TID!
Ha en fin kveld!
Synnøve

1 kommentar:

Elin sa...

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

Jeg la merke til at du har smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


Varme hilsen,

Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails