tirsdag 23. august 2011

Noe for kunst og håndverkstimene?


Hvordan lage vennskapsbånd?

Å lage vennskapsbånd er en takknemlig oppgave for mange. Jeg har opplevd at unger har vandra rundt med halvferdige arbeider på kneet sitt - solid festet med en sikkerhetsnål og resten av arbeidet i lomma! Dette har jeg prøvd fra barnetrinn til u-trinn, og stort sett alle greier å lage et slikt armbånd/ ankelbånd.


Dette er et nærbilde av hvordan det ser ut.

Oppskrift:
Bruk 1 m av hver farge - 5 i alt. Knyt dem sammen og fest med en makramenål på et fast underlag. Senere kan en bruke sikkerhetsnål og feste fast der det passer best. Du skal knytte fra venstre mot høgre. Slå en knute rundt 2. tråd med 1. tråd. Hold tråd nummer 2 så stramt du kan og dra tråd 1 helt opp til knuten. Slå en knute til rundt tråd 2. Slå to nye knuter rundt tråd 3 med tråd 1 og gjør det samme rundt tråd 4 og 5. Pass på å holde stramt i den tråden det blir knyttet rundt.

Så gjentas hele prosessen med tråd 2 idet du slår to knuter rundt tråd 3, 4, 5 og 1 (ligger lengst til høgre nå). Fortsett til du har den lengden du vil ha. Klipp av tråder. Fest endene. Her kan du tre inn perler eller flette trådene sammen.

En kan bruke lintråd, bomullsgarn eller brodergarn - alt etter hvor bredt en vil ha dette. Du kan også bruke flere tråder...

Lykke til!
Flere tips kommer - om litt!

Ha en flott morradag!
Synnøve6 kommentarer:

Tovepia sa...

Takk for oppskrift og tips! Dette har jeg faktisk aldri laget, men det er jo pent, og sikkert artig å lage.
Kos deg i kveld, klem fra mæ;)

Emme sa...

Dette skal jeg sannelig prøve på :)

Muffin sa...

Må selfølgelig prøve det her. Hittil har jeg bare vevd slike bånd, uten å lage knuter.
Ha det fint!

Snertne sneller og små nøster sa...

Takk for tips! Jeg laga mange sånne selv da jeg gikk på ungdomsskolen, men har aldri tenkt på å ta det med inn i jobben. Kan sikkert godt brukes som 'vente-på-hjelp-arbeid' også :-D

God helg - klem Siv

hanne sa...

Nå underviser jeg ikke i K&H, men jentene mine har sikkert lyst til å prøve...dessuten er jo dette et tips jeg kan gi videre til kollegaer ;) Takk!
Ha en riktig fin kveld!

strikkedilla sa...

SÅ hyggelig å oppdage nye blogger. Legger meg som følger. Så fine disse var. Må jeg prøve en gang.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails