fredag 11. februar 2011

Bruke designpapir til mønster - og info om papiret!


Denne lua har et motiv med utgangspunkt i en tegning av en valknute. Denne igjen befinner seg som pynt på noe av sølvet som ble funnet i Rollag i 1906. Det antas at skatten ble nedgravd på 1000-tallet. Da det kom et "oppdrag" om å designe en lue der dette motivet skulle benyttes, sa jeg jo ja takk!


Dette var bildet jeg fikk... Den gangen hadde jeg ikke dataprogram, men designark. Jeg forstørret og forminsket, la dette under designarket, tegnet og forkasta.


Dette er bare ett av kladdearkene!


Her er siste ark der jeg begynte å bli enig med meg selv... Valknuten var med, men så var det kanten rundt? Jeg valgte å legge hovedmotivet inne i et slags "nett". Motivet ser slik ut i maskemønster:


Jeg måtte også passe på at det ikke ble for lange maskesprang, så her var noen utfordringer, gitt! Men - jeg fikk det til og er like glad i designerpapiret den dag i dag. Det er nemlig slik at firkanta ruter ikke passer til strikkemønster - de skal være rektangelforma! Designarket kan lastes ned her.

GOD HELG!
Hilsen Synnøve


4 kommentarer:

Tovepia sa...

Du er virkelig proff, jeg er målløs over hva du lager av mønster og produkter! Lua var lekker!!

Kos deg masse i helga, klem fra meg;)

Tussi sa...

Her har mye arbeid gitt supert resultat!
Jeg har lastet ned designarket til senere bruk - det hender jeg lager mønster, selv om det er sjelden. Foreløpig har jeg brukt gamle "rutebøker" fra ungenes mattetimer...
Ha ei fin helg :)

Stubbetufsa sa...

Du er rå på å lage mønster!
Godt gjort!

Mormor sa...

Hei ! Flott lue, jeg bor i Rollag og har faktisk sett ei lue som det sto Rollag og Veggli på, men den var det ikke valknute på tror jeg, finns det flere ?
Kanskje stikker jeg innom når jeg er på dine kanter ;) Flott gave !!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails