mandag 23. mai 2016

Ramsløk/ Allium ursinum

Er ikke denne vakker? Nyttig er den også, men jeg hadde aldri hørt om denne planta før i går. En lærer som sagt så lenge en lever, så da MÅTTE jeg jo sjekke! En kan lese om ramsløk om en googler og her er en av sidene.

Jeg har ikke sett noen av disse vokse her i innlandet, men på kartet er det tydelig at dette er vanlig langs kysten vår.

Siden jeg ikke har hatt anledning til å ta slike bilder, måtte jeg låne fra nettet. Det står ikke noe om hvor disse er tatt, men, du verden for et blomsterhav!

I følge opplysningene er dette en type vill "hvitløk" som også kan dyrkes. De har frø hos Hageland, Plantasjen og Impecta (svensk firma). Gjett om dette må prøves!

Skulle det være noen der ute som leser dette og har løk til overs, tar jeg gjerne i mot for å teste om de vil vokse i øvre Telemark. Det hadde virkelig vært spennende å teste! Nå kommer jeg til å vente spent...

Hilsen
Synnøve - som er nysgjerrig på ukjent urt

2 kommentarer:

Akbhandy.blogg.no sa...

Ramsløk er virkelig godt. Bor i nordland, så her vokser den ikke vilt. Men er noen her som har i hagen sin. Har fått tak i frø, som skal plantes til høsten. Frøene skal ha det kaldt før de spirer, så de skal såes tildlig vår, eller på høsten. Blir spennende å se om jeg får det til.

rett og vrang sa...

Den vokser ikke her i øvre Telemark heller, så da er det vel bare å prøve frøposen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails