mandag 27. mars 2017

Sewing for the kids!

Lenge siden symaskina var i bruk til sykreasjoner, men i vår blei den tatt fram igjen etter et ønske fra en som ønsket seg en kyse som hun hadde sett på Eplabutikken. Det var faktisk kun en kyse der og siden den gangen ble det ikke sydd flere av en eller annen grunn...

Mønstrene måtte jeg leite godt etter og som vanlig lå de jo rett foran nesa mi...

Kysa på bildet er i et rødt strukturstoff og har blondekant på bremmen. Ingen sømmer er synlige - de er skjulte eller har skråbånd. Størrelsen er fra ca 43 til 48 cm. Dokkehodet på bildet er 48 i hodemål.

Forskjellen på disse to er stoffene. Denne er hvit med påtrykket mønster og bremmen har en tynn blondekant. Størrelsen er den samme.

På "vill" jakt etter blondestoff - noe som viste seg å være umulig - kom jeg over en liten rest fra "lageret". Hele kysa er i dobbelt stoff siden dette var veldig tynt. Ytterst på bremmen er det sydd en blonde.

Denne lille her er til en baby på ca 3 mnd. Dokka har et hode på 41 cm. Hele kysa er helforet med prikkete stoff og blonde på midten.

Akkurat nå er "gutte"-lue under arbeid. Det tar liksom litt tid å få formen fin.

Ha en fin kveld!
Synnøve

4 kommentarer:

Ingunn Sættem sa...

Nydelige kyser, og veldig fint gjort! Som datter til to skreddere legger jeg merke til slikt selv om jeg ikke er noen mester på symaskin. Lurer litt på hvor dere får tak i stoff og tilbehør nå til dags....
Gleder meg til å se mer fin søm!

God tirsdag fra Ingunn

rett og vrang sa...

Tusen takk, Ingunn!
Å sy er moro, men det er også godt å kunne levere fra seg noe som blir satt pris på. Siden jeg bor som jeg gjør, blir det mest kjøp av materiell via Etsy, i alle fall blonder og tilbehør. Har også kommet over noen "skatter" i stoffverdenen, men, Atelier Aase i Seljord har spesialisert seg på et stort sortiment innen quiltestoff, så der finner jeg alltid noe.
Mer søm blir det nok, bare mangel på tid akkurat nå!
Synnøvehilsen

sivmaritlien sa...

Går det an å få tak i oppskrift på denne kys? :)

rett og vrang sa...

Som svar på dette kan jeg bare si at det er mulig å kjøpe mønster på Etsy. Det har jeg gjort :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails