mandag 2. januar 2012

Strikkeoppdrag til elever/ barn...


Dette er en takknemlig strikkeoppgave for 5. klassinger som skal lære å strikke, for det blir et resultat, uansett!

Velg garn etter det du ønsker at dukken skal uttrykke. Den blir ca 13 cm, men dette avhenger av garn, pinner, hår og lue…

OPPSKRIFT:
Legg opp 32 masker på pinne nummer 3.
Strikk 3 pinner med svart. Dette er til sko/ sokker. Det blir to ribber/riller.

Bytt farge og strikk 12 ribber/ riller (23 pinner) til bukse/ skjørt.
Genser: Bytt evnt. farge og strikk 8 ribber/ riller

Hode: Bytt farge. Strikk 15 pinner eller 8 riller. Siste pinne 2 og 2 masker sammen. Dra tråden gjennom alle maskene. Sy sammen fra retta. Fyll i hodet med vatt og sy i en rynketråd med den samme tråden som du sydde sammen hodet med. Sy sammen resten av dukken. La det stå åpent nederst. Pass på at denne sømmen er midt bak.

Montering:
For å få armer syr du attersting i ytterkantene i en fin bue i de 8 rillene som er genseren. Fyll deretter vatt i genseren. Så spørs det om du vil ha bukse eller kjole. Vil du ha bukse, syr du sammen skoa/ sokkene og 8 av de nederste rillene i buksa. Fyll i inn med vatt eller ull- og sy sammen nederst.

Sy på evnt. øyer og sy på ”hår”. Jeg har maskinstrikka glattstrikk i gult og brunt, vaska dette og så brukt dette til hår ved å rekke det opp igjen. Det blir fine krøller!

Evnt. lue:
Legg opp 32 m, strikk 3 pinner rett og så 9 pinner glattstrikk. Siste omgang 2 og 2 sammen. Lag en dusk.

På denne måten kan du lage nisser, engler, maskoter- tja- Staffanlua har jeg forresten felt av hver 4. pinne hver 6.m 2 m sammen- neste hver 5.- neste hver 4. m- osv til det er 5 igjen… Da blir den spissere.

Den lille: Bare halvparten av alt… Har jeg glømt noe nå, er det bare å spørre…



Dette er noe forslag... Jeg har noen bilder et annet sted av diverse produkt. Kanskje jeg greier å finne dem igjen? Uansett - trivelig om andre også kunne teste dette... På det nederste bildet er Lucia med!
Hilsen Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails