torsdag 20. mai 2010

Sjokolademuffins til pinse


Disse kakene har jeg laget mange av! Jeg pleier å tredoble oppskrifta, for da kan jeg fryse ned noen. Dessuten har jeg muffinsplater som det er plass til 12 store muffinsformer i, så da går det på varmluft og gjort i en fei. Steketemperatur/ steketid blir da litt annerledes enn med vanlig over-/undervarme.

MOKKAMUFFINS ( 12 stk)


280 g hvetemel - 160 g sukker - 2 ts bakepulver - 2 ss kaffepulver - 1 ts kanel - ½ ts salt - 2 ts vaniljesukker - 120 g smør - 2 egg - 2½ dl melk - 100 g kokesjokolade

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og avkjøl litt. Rør inn egg og melk.Tilsett melblandingen og rør godt til alt er blandet. Tilsett hakka sjokolade og rør godt. En kan godt bruke halvparten av sjokoladen i deigen, og drysse resten over før steking. Hell røren i muffinsformer, ca 2/3 fulle. Stekes ved 200 ° i ca 35 min. Avkjøles på rist.

Lykke til!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails