søndag 7. juni 2015

Katanga gryterett

Her kommer en oppskrift på en nydelig gryterett (suppe) med litt kraftigere smak. Om den er fra Kongo eller Uganda er jeg usikker på, men god er den!

KATANGA GRYTE

350 gram strimlet svinekjøtt
1 stor løk hakkes grovt
½ dl maisolje eller lignende (ikke olivenolje)

Fres dette sammen i en stor gryte i ca 4-5 min.

Tilsett:
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver

2 fedd hakket hvitløk og fres videre i et par minutter.

Strø over 2 ss hvetemel (kan ha i litt mer) og rør sammen.

Hell i 6 dl kyllingbuljong (eller vann + 2 kyllingbuljongterninger) og la dette koke opp. La gryta småputre i 10-12 minutter.

Ha i 1 aubergine i terninger (kan bruke potetbiter, som må 
kokes litt ekstra først) - og tilsett så 1-2 røde paprika som er skåret i terninger. La dette putre i et par-tre minutter til.

Tilsett 1 boks brune eller røde bønner til slutt.

Tilsett ½ dl med hakket persille rett før servering.


Serveres som den er, eller med poteter, couscous eller ris. Jeg valgte det første :-)

God appetitt!
Synnøve

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails