fredag 3. desember 2010

Strikk en nisse… eller en annen dukke… til alle årets tider…OPPSKRIFT

Velg garn etter det du ønsker at dukken skal uttrykke. I forrige innlegg la jeg inn bilder som mer eller mindre var relatert til desember, og valgte da nisse, snømenn og Lucia. De blir ca 12-14 cm høye, alt etter hår og lue.

OPPSKRIFT:
Legg opp 32 masker på pinne nummer 3.
Strikk 3 pinner med svart. Dette er til sko/ sokker. Det blir to ribber/riller siden dette kun skal strikkes rett.

Bytt farge og strikk 12 ribber/ riller (23 pinner) til bukse/ skjørt.
Genser: Bytt evnt. farge og strikk 8 ribber/ riller

Hode: Bytt farge. Strikk 15 pinner eller 8 riller. Siste pinne 2 og 2 masker sammen. Dra tråden gjennom alle maskene. Sy sammen fra retta. Fyll i hodet med vatt og sy i en rynketråd med den samme tråden som du sydde sammen hodet med. Sy sammen resten av dukken. La det stå åpent nederst. Pass på at denne sømmen er midt bak.

For å få armer syr du attersting i ytterkantene i en fin bue i de 8 rillene som er genseren. Fyll deretter vatt i genseren. Så spørs det om du vil ha bukse eller kjole. Vil du ha bukse, syr du sammen skoa/ sokkene og 8 av de nederste rillene i buksa. Fyll i inn med vatt eller ull- og sy sammen nederst.

Sy på evnt. øyer og sy på ”hår”. Jeg har maskinstrikka glattstrikk i gult og brunt, vaska dette og så brukt dette til hår ved å rekke det opp igjen. Det blir fine krøller!

Evnt. lue:
Legg opp 32 m, strikk 3 pinner rett og så 9 pinner glattstrikk. Siste omgang 2 og 2 sammen. Lag en dusk.

På denne måten kan du lage nisser, engler, maskoter- tja- Staffanlua har jeg forresten felt av hver 4. pinne hver 6.m 2 m sammen- neste hver 5.- neste hver 4. m- osv til det er 5 igjen… Da blir den spissere.

Den lille: Bare halvparten av alt… Har jeg glømt noe nå, er det bare å spørre…

3 kommentarer:

hanne sa...

Viste bildene av dukkene til min 11 åring og hun ble heltent! Tusen takk for oppskrift, den skal prøves ut! Takk for at du deler. Ha en riktig fin helg.

Tordis sa...

Høres spennende og koselig ut - men ser ikke bildet av dem...

Tovepia sa...

Har nå savet oppskriften, takk skal du ha!
Gjett om jeg er fornøyd med mine nye småplagg!
Nyt helga og klem fra meg;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails